Välkommen till Ingvar Kullbergs hemsida

 

(Sidan senast uppdaterad 2017.01.19. Det är avsnittet Paninis sanskritgrammatik som uppdaterats med min inscannade C-uppsats från 1985)

Denna sida handlar inte om mig, utan är bara ett kommenterat index till alla mina andra sidor & artiklar som växt fram under ett kaotiskt förlopp precis som livet självt. Även länkar till andra sidor än mina finns här. Sidorna och artiklarna är ett uttryck för dom laster jag har eller har haft i mitt liv. När denna sida är strukturerad och färdig är jag förmodligen död. Html-länkarna öppnar i nytt fönster, pdf-länkarna däremot i samma fönster om ni har Internet Explorer eller Firefox.


Innehåll:

Fraktaler
Paninis sanskritgrammatik
Bredarör - Stenhed - Ales stenar
När fiktionen blev verklighet
Världselitens hemliga klubb(ar)
Stefan Löfven deltog i 2013 års Bilderbergmöte
"Does Privacy exist"
"And now for a world government"
Rollspel
Till sist - Håll huvudet kallt i dessa förfärliga tider
Järnvägar också

Fraktaler:

Nedan min "stora" fraktalsida. Dom övriga länkarna till mina fraktalsidor nedan finns även på denna huvudsida. Pdf-dokumenten kräver att ärade surfare har Adobe Reader från Adobe instalerat. Men det har nästan alla datorer nuförtiden, både mac och PC Annars kan ni ladda ner den gratis från. Adobe.

Min "stora" fraktalsida

För er som aldrig hört talas om fraktaler förr har jag laddat upp en illustrerad artikel jag blev ombedd att skriva våren 2004 för en hembygdstidning där jag bor. Nedan bjuder jag på den i icke censurerat skick,

Min populärvetenskapliga illustrerade artikel om fraktaler (pdf)

Vill ni se en jättejättedjup förstoring i den s k mandelbrotmängden, klicka nedanstående länk och titta på bilderna fr o m sidan 4. Sista bilden i zoomsekvensen är motivet Blomkålsfort som jag publicerat i tryck och följaktligen också finns på min stora sida. Köper ni bilden får ni hela dokumentet dubbelsidigt utskrivet.

Jättejättedjup zoomsekvens i mandelbrotmängden! (pdf)

I början av 2000-talet skrev jag en artikelserie för några fraktala mejlgrupper. Dom finns sedan våren 2006 uppladdade på sidan

Chaotic series of fractal articles

Sedan sensommaren 2007 bjuder jag på mitt stora "opus"

Vägen till mandelbrotmängden (pdf)

Introduktion till matematiken bakom mandelbrot & julia-fraktalerna för folk med grundskolekompetens i matematik. Ett måste för alla som är nyfikna på fraktaler men saknar förkunskaper. Avsett för dubbelsidig utskrift, drygt 40 sidor innehållande ett 30-tal illustrationer. Som ren service kan jag skriva ut det dubbelsidigt för 50:- plus eventuellt porto.

 

Nyhet: Fr o m januari 2010 har jag lagt upp en självstudiekurs

Självstudiekurs i Mandelbrot- och Julia-fraktaler för vetgiriga elever

Denna självstudiekurs är ämnad dels för elever på grund- och gymnasieskolan, men även för alla andra i detta avlånga land som är nyfikna och vill lära sig grunden om mandelbrot- och julia-fraktaler (i omvänd ordning). Kursen består av två delar:

I) Lek med den fria programvaran Xaos. Xaos är ett program med s k öppen källkod och finns för plattformarna macOS, LINUX och Windows. En grundläggande introduktion görs till detta enkla lättkörda program.

II) Allvarlig teori och matte. Detta är i själva verket en studiehandledning till mitt ovan nämnda kompendium Vägen till mandelbrotmämgden. Samtidigt som detta läses uppmuntrar jag dig att köra upp illustrationerna i Xaos.

"Kursen" är något av ett pedagogiskt experiment och kommer säkert att ändras och modifieras efterhand.

 

Gammal nyhet: Den 18 april 2009 var jag med på en manifestation av piratpartiet i Lund. Ett stycke därifrån stod folk från piratbyrån. Kom i samspråk med dom. Dom är INTE piratpartister. Ganska snart fick jag kommentar om fraktallbilden på min tröja. Och så var diskussionen igång.

Lyssna på sju minuters fraktalprat på torget i Lund

När kameran startas har jag börjat visa mitt 12-bladiga visitkort. Jag har alltid svårt att veta på vilken nivå jag skall förklara, men ni får ta det som en sju minuters aptitretare om fraktaler. Hoppas ni blev hungriga, LOL

 

 

Paninis sanskritgrammatik:

Panini (långt "a", korta "i") levde i nordvästra Indien ca 500 år före Kristus. Han efterlämnade världens äldst bevarade, märkligaste, och mest fulländade grammatik. Detta trots att han troligen var en analfabet! Skrivkonsten kom nämligen enligt dom flesta till Indien något senare. Även om han inte var analfabet, var hans föregångare som han refererar till, det! Och fonemen (språkljuden) i sanskrit var analyserade i ett logiskt schema ända sedan vedisk tid. Det är detta schema som givit upphov till bokstavsordningen i alla indiska "alfabet", där vokalerna kommer först, sedan konsonanterna ordnade i grupper efter hur dom ligger i munnen bl a. Paninis grammatik är komponerad i form sutror, små korta regler, och är så kompakt att den får plats på några tiotal sidor i tryck! Om detta skrev jag en C-uppsats vid institutionen för jämförande språkforskning vid Göteborgs universitet 1985. Den är nu, januari 2017, inscannad, Ni har den nedan,

KORT INTRODUKTION TILL PANINIS BESKRIVNINGSMETOD (pdf)

Filen är på ca 13 Megabyte, då var sida är inskannad som bild från maskinskrivna sidor, 48 till antalet. Därför kan uppsatsen kan ta en liten stund att ladda, men sen kan ni spara ner den. Den tillhör hela mänskligheten, universums alla galaxer! Även om ni, som de flesta, inte läst någon sanskrit, läs gärna förord och inledning samt de första kapitlen! Observera: De fyra sista sidorna av dokumentet är ett senare tillkommet komplement som i, detta fall, 18 steg illustrerar en komplett ordbildningsprocess, från verbrot till färdigbildat ord. Komplementet skrevs för ett seminarium. Sedan, i "modern tid", har jag skrivit två korta populärvetenskapliga artiklar, först den tvåsidiga,

Paninis grammatiska nollor och den matematiska nollan (pdf)

Det finns dom som tror att en av Paninis grammatiska nollor kan ha stått modell för den matematiska nollan. Om det är sant får vi nog aldrig reda på. Artikeln ovan visar på likheter i tankegångar. Klicka och läs! Artikeln tar bara några minuter att ögna igenom och kan betraktas som en introduktion till kapitlet 8) Nollsuffix sidan 30 i min stora uppsats.Sen har jag kring årsskiftet 2016 – 17 skrivit den 3-sidiga artikeln,

Hyperlänkar i i forntida indisk sanskritgrammatik (pdf)

Här jämför jag hypertextlänkar i HTML-dokument med anubandhas, som jag i min uppsats kallar ”märkljud”, kapitel 3 – 4, sidan 3 – 10. Vill ni sedan veta mera om Paninis grammatik rekommenderar jag en titt i följande artiklar (engelska),

Wikipedia om Panini

J J O'Connor och E F Robertson om Panini

Panini's Grammar and Computer Science (pdf)

 

Bredarör - Stenhed - Ales Stenar:

(nu funkar länkarna igen)

Bredarör är ett annat namn på Kungagraven i Kivik. Tag och plocka fram den noggrannaste karta över Österlen ni kan hitta. Tag sen fram en linjal och eventuellt en passare och drag en linje mellan Kungagraven utanför Kivik och Ales Stenar vid Kåseberga. Så noga ni kan mäta kommer ni då att finna att halvvägs finns en skeppsättning som heter Stenhed. Slagrutefolket förklarar detta med att där går en s k leylandlinje mellan ställena. Men eftersom dylika linjer tillhör avdelningen UFOn, tomtar och troll, beror detta givetvis på en ren slump! Stenhed var överväxt ända tills amatörforskaren Bob Lind fann den i en gammal annual. Bob Lind har genom ihärdigt arbete med fotodokumentationer kommit fram till att Ales Stenar är en kombinerad årstidskalender och solur. Beträffande Stenhed, som har hälften så många stenar som Ales Stenar, kom han fram till samma sak. Bobs forskning har mött ett stort motstånd från etablerade forskare. Om dom strider som rått om hans slutsatser och person finns det mycket om på Google. Men vad man än anser om honom och hans arbete, måste åtminstone följande erkännanden göras:

- Utan Bobs arbeten hade Solens uppgång vid vintersolståndet och nedgång vid sommarsolståndet inte uppmärksammats på riksantikvarieämbetets info-tavlor i Kåseberga.

- Utan Bobs arbeten hade hade dom skålgropsformationer troligen föreställande stjärnbilderna Svanen och Delfinen eller Lyran varit totalt okända.

- Utan Bobs arbeten hade Stenheds relation till Kungagraven och Ales Stenar inte varit känd.

- Utan Bobs arbeten hade Ales Stenar trolgen fortfarande varit en hövdingagrav från Vendeltiden (man har INTE funnit några benrester vid utgrävningar). Nu backar "etablissemanget" gradvis, och deras nuvarande ståndpunkt kan närmast sägas vara "man vet inte riktigt".

I början av september 2010 har spännande saker hänt. Geofysiker Per Wikström har undersökt den av Bob Lind och Nils Axel Mörner förmodade vägen för uppsläpning av stenarna med georadar. Denna undersökning ger ett mycket starkt stöd för att anläggningen är från bronsåldern. Detta eftersom Wikströms undersökning avslöjat en ca tre meter bred släpränna i bronsåldersleran under flygsanden. Denna undersökning kommer att ligga till grund för ansökan om grävtillstånd av den polske arkeologen Wladyslaw Duczko. Mer om detta kan ni läsa på Ystads Allehanda nedan,

Nya utgrävningar vid Ales stenar

Besök av ovan nämnda monument rekommenderas varmt, om inget annat för de sköna omgivningarnas skull. Detta gäller särskilt Ales Stenar. Sedan kan ni eventuellt själva kontrollera Bobs påståenden. Vid höstdagjämningen 2006 tog jag själv mig en snabbtur på kvällen ner till Stenhed, och sittandes stenen i mitten såg jag solen gå ner pang på rödbetan på den sten Bob har angivit i sin dokumentation.

 

När fiktionen blev verklighet:

I Storbritannien finns en krishanteringsfirma vid namn Visor Consultants. Dagen för terrorattackerna i Londons kollektivtrafik, den 7 juli 2005, hade dom tillsammans med Scotland Yard, samt en tredje organisation, en övning i krishantering i London baserat på ett scenario av samtidiga sprängningar i kollektivtrafiken. Övningen var en generalrepitition av en serie övningar som pågått under flera månaders tid. Om detta berättar ledaren Peter Power i en rad nyhetsändningar senare samma eftermiddag. Nedan återger jag BBC Radio 5 och ITV News. Först BBC Radio 5:

”.. Vid halv tio denna morgon höll vi på med en övning med en samling på fler än tusen personer i London där förutsättningen var att bomber hade exploderat samtidigt på exakt dom järnvägsstationer där det hände (i verkligheten) denna morgon, så håret står fortfarande rakt upp i nacken på mig just nu…. Det var ca kvart över 9 denna morgon som vi planerade detta för ett företag och av uppenbara skäl vill jag inte avslöja deras namn men dom lyssnar och dom bör känna till det. Och vi hade rummet fullt av krishanterare, den första gången dom träffades och så inom fem minuter gjorde vi ett riktigt snabbt beslut, ”detta är en verklig situation….”

Lyssna på inslaget från BBC Radio 5 (mindre än 1 minut).

Sedan från ITV News :

”.. Idag körde vi en övning för ett företag (var nu medveten om att jag jobbar i den privata sektorn) och vi var alla samlade i staden (London) – 1000 personer involverade i hela organisationen – förutom kristeamet. Och det mest egendomliga var att vi baserade vårt scenario på samtidiga attacker i en tunnelbane- och järnvägsstation. Så plötsligt måste vi ställa om från fiktion till verklighet… Och vi väljer (hade valt) ett scenario – med deras assistans – vilket är baserat på en terroristattack p g a närheten till byggnader ägda av judiska affärsmän i staden, samt att det finns fler amerikanska banker i staden än det finns i hela New York, m a o en logisk sak att göra (öva)...”

Se inslaget från ITV News (ca en och en halv minut)

Markeringarna med fetstil är mina. Länkarna med transkriptionen av texterna från vilka jag har gjort översättningarna hittar ni på sidan,

History Commons

Kanske passade dom i samhället välintegrerade cricketspelande terroristerna på att utlösa sina bomber på precis dom tåg och tider som ingick i förutsättningarna för krishanteringsövningen (smart eller inte)!!! Det är i alla fall vad Peter Power säger. Man kan också fråga sig varför Peter Power berättar denna historia i nyhetskanal efter nyhetskanal? Jag har ingen förklaring.

Vad kan vara förklaringen till ovanstående märkliga sammanträffande? Som jag ser det följande:

1) Media ljuger om övningarnas existens.

2) Det pågår övningar 365 dagar om året, så vad för skit som än händer, finns det alltid en parallell övning som matchar just den skiten.

3) Alla de ovanstående sammanträffandena är bara ren slump.

4) Terroristerna fick underhandsinformation om övningen och passade på att utnyttja förvirringen som uppträdde när dom utförde sina smutsiga dåd.

5) Annan (egna förslag).


Detta fanns i brittisk media innan historien ”satt sig”. Om det fanns något i svenska vet jag inte. Idag är inslagen på BBC Radio 5 och ITV NEWS troligen borta. Men som så många andra nyhetsinslag är dom uppladdade på YouTube dit mina länkar går. Länkarna till Visor Consultants och Peter Power är givetvis ”still original”. Idag är det fullständig tabu i de flesta medier att ens nämna något om dessa sakförhållanden ens i kommentarsfälten. Däremot verkar det inte vara några problem för de SD-inspirerade trollen som fyller sina kommentarer med ord som ”mångkultur” och ”pk-korrekt” och ibland dessemellan gråter över att man inte får diskutera det ena eller det andra. Det har jag egen erfarenhet av (Svenska Dagbladet)! Men bara omnämnandet av ovanstående sakförhållanden (som givetvis kan tolkas på olika sätt) leder till att kommentaren tas bort efter 3 till 15 minuter!

 

Världselitens hemliga klubb(ar):

Sugen på att läsa en spännande bok?

I så fall har jag har jag en spännande skrämmande bok att föreslå:

Den sanna historien om
BILDERBERG-GRUPPEN

av
Daniel Estulin

Från platser bakom stängda dörrar och beväpnade vakter kommer den sanna historien om världens maktelit och dess hemliga planer för vår framtid ...
Vad har Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt, Mona Sahlin, Anders Borg, Percy Barnevik, Jacob Wallenberg och Olof Palme gemensamt med Henry Kissinger, Angela Merkel, Tony Blair, Rupert Murdoch, Bill Clinton och David Rockefeller? De har alla deltagit i hemliga möten med Bilderberggruppen.
Har du aldrig hör talas om den? Då är du inte ensam
Indragen i en dold värld av intriger och hemlighetsmakeri, avslöjar nu Daniel Estulin det som aldrig tidigare har avslöjats. Sedan dess start 1954 på Hotel de Bilderberg i den lilla nederländska staden Oosterbeek, har Bilderberggruppen hållit ett årligt möte, där den europeiska och amerikanska politiska eliten och de mest förmögna företagsledarna i världen har kommit samman för att diskutera mänsklighetens ekonomiska och politiska framtid. Medierna har aldrig fått tillstånd att delta, inte heller har något offentligt uttalande släppts om gruppens slutsatser och diskussioner, vilka, som författaren visar, har vittgående följder för världens medborgare.
Genom att använda metoder som liknar de taktiker som användes av agenter under det kalla kriget – och många gånger med fara för sitt eget liv – gjorde Daniel Estulin vad ingen annan tidigare har lyckats åstadkomma: han fick veta vad som sades bakom de stängda dörrarna på de välmående hotellen och gjorde för första gången det tillgängligt för allmänheten i Den sanna historien om Bilderberggruppen.
Denna svenska utgåva innehåller ett nyskrivet förord av författaren samt uppdaterad information och bilder från bilderbergmötet 2010 i Sitges, Spanien, samt en lista på de dokumenterade svenska deltagarna i Bilderberggruppens möten mellan 1954 och 2010. Boken innehåller även omfattande information om Council on Foreign Relations och den Trilaterala kommissionen. Dessutom innehålller boken 125 sidor med bilder och dokumentation.

 

Kapitelöversikt

Del ett: Bilderberggruppen (B)
1 Dödligt fall
2 Högländaren – 1992
3 Bilderberggruppens grundval
4 Bilderberggruppens medhjälpare
5 Bilderberggruppens mål
6 Bilderberggruppens marionetter
7 Tjuvtricken under Watergateaffären
8 Bilderberggruppen demaskerad
Del två: Council on Foreign Relations (CFR)
9 Vinst eller förlust – 1999
10 Partner över gränserna
11 Journalistiska kurtisaner?
12 Framtvingad nedrustning
13 CFR:s kontroll över regeringen
14 CFR och psykopolitiska operationer
15 CFR och Marshallplanen
16 Synliga mönster
Del tre: Den Trilaterala kommissionen (TC)
17 Konfrontation – 2003
18 Tillbaka till framtiden
19 Sofistikerad underminering
20 Att förpacka en president
21 Ett parti Monopol
22 Bolsjevikernas välgörare
23 Förräderi i utbyte mot profit
24 Att offra en nation
Del 4: Den Nordamerikanska unionen (NAU)
25 Häktning – 2004
26 Ouvertyr
27 En kommande union?

Ovanstående ur på-annonseringen från Anarchos förlag.

Jag håller inte med Estulin om allt, men jag tycker det är viktigt att det finns människor som vågar gräva fram vad som sker i den globala maktelitens dolda sammanslutningar. Mainstreammedia gör det inte (en artikel i DALA-DEMOKRATEN betr mötet 2011 torde vara undataget. Tyvärr är artikeln borta ur webarkivet). Tycker ni boken låter intressant, hittar ni den lätt på Google.

En bra introduktion till Bilderberggruppen är den den i maj 2013 publicerade 25 minuter långa videon,

Bilderberggruppen - De Hemliga Världshärskarna


Se den och döm själv!

 

Bilderbergmötet 2011 hölls i början på Juni på hotell Suvreta, St Moritz i Schweiz. Från Sverige deltog Carl Bildt (givetvis), handelsminister Eva Björling, och Jacob Wallenberg. Om detta har givetvis inte stått ett kommatecken i svenska media, och förmodligen inte i europeiska media heller, med undantag av i Schweiz. På den här alternativa nyhetsajten finns emellertid massor av info, bilder och videor.

 

Den brittiska EU-parlamentarikern Gerard Batten påtalar i EU-parlamentet den 12/9 - 2011 hur massmedia inte rapporterar om den mäktiga Bilderberggruppen.

Fritt övresatt nedan:

”Tack Herr President! Kommissionen har nyligen svarat på min skriftliga fråga som bekräftar att kommissionärerna Almunia and Kraus deltog i Bilderbergmötet i Sankt Morris i Schweiz i juni (20011). Kommissionen kan inte redogöra i detalj om vad som diskuterats, men de förklarade för mig att Bilderbergmöten inte fattar några beslut. Om Bilderbermöten bara är "pratmöten", varför besvärar sig då dom mest viktiga och mäktiga personerna från hela världen som George Osborn och Checka (uppfattar tyvärr ej namnet) att delta. Och varför kan topparna inom affär, finans, och politik delta utan att mainstream media, som BBC, rapporterar om det? Det är omöjligt att inte dra slutsaten att frånvaron av rapporteringen om dessa möten inte är något annat än en konspiration mellan organisatörerna och medierna. Det stöder uppfattningen hos många att den dolda agendan hos Bilderbergruppen är att genomföra en odemokratisk världsregering. Det är en skam att EU-kommissionen arbetar i maskopi med detta.”

Lyssna här (Drygt en minut)

 

Bilderbergmötet 2012 hölls 31 maj till den 3 juni i Chantilly, Virginia (USA). Från Sverige deltog Jonas Bonnier, Jacob Wallenberg, samt biståndsminister Gunilla Carllson. Däremot inte Carl Bildt för ovanlighetes skull. Det var väldigt många protesterande utanför mötet, enligt upgift fler än tvåtusen. Strömmande videor visades hela tiden från den här sajten.Stefan Löfven deltog i 2013 års Bilderbergmöte

Stefan Löfven, vår blivande statsminister, blev inbjuden av Jacob Wallenberg till 2013 års Bilderbergmöte den 6 - 9 juni på ett 5-stjärnigt spa-hotell i Watfort på landsbygden utanför London. Jacob Wallenberg, liksom Carl Bildt, ingår i bilderbergarnas styrgrupp och har befogenheter att bjuda in deltagare. 2006 bjöd han in Fredrik Reinfeldt. De svenska deltagarna i 2013 års möte var,

Carl Bildt (utrikesminister)
Anders Borg (finansminister)
Stefan Löfven (partiledare för Socialdemokraterna)
Jacob Wallenberg (Investor)
Börje Ekholm (Investor)

I huvudsak har det varit dödstyst i svenska medierna. Det lysande undantaget är Svenska Dagbladet, som haft fyra artiklar i vår. Nedan kan ni läsa dom i kronologisk ordning,

Löfven deltar i mytomspunnet maktmöte
"Känns tråkigt att han skall delta"
Slutet sällskap med dold agenda
Här är de fem svenskarna som är med hos Bilderberg"Does Privacy Exist"

var ett av ämnena för 2014 års Bilderbergmöte på hotell Marriott i Köpenhamn den 29/5 - 1/6. Detta enligt deras egen torra hemsida, som dom numera håller sig med. Ett särdeles inressant ämne för deras icle-hemliga men privata icke-protokollförda samtal att diskutera med tanke på att både CIA, NSA, Google, Microsoft, Apple, Facebook, etc fanns bland deltagarna på detta och/eller tidigare möten. Se gärna den 17 minuter långa videon från sidan,

How Bilderberg Will Use Technology to Rule by 2050

Någonting att tänka på för dom av oss som har smarta elmätare, smarta kylskåp, etc. Alltså inte bara ifåner och smartfåner.

Deras hemsida angav endast "Danmark" och tidpunkt. Att hotellet var Marriott i Köpenhamn räknade "bilderbergjägarna" ut genom att se att detta var det enda 5-stjärniga säkerhetsklassade hotell i Danmark som var fullbokat den aktuella perioden. Platsen var mycket märklig, endast 20 minuters promenad från centralstationen, så många misstänkte att det bara var en kuliss för att locka alternativmedia och demonstranterna till fel plats, medan mötet hölls på något slott på vishan. Bilderbergmöten brukar alltid hållas utanför städerna. Men det blev Marriott hotell i alla fall, men trots detta var det endast ett par hundra i protestzonen, att jämföra med bortåt fyra tusen utanför spa hotellet i Watford i England år 2013, och över tusen i Chantilly i Viginia (också Marriott) 2012. Men en av anledningarna till valet av plats kan vara någon form av "charmoffensiv" gentemot allmänheten. Och trots säkerhetspådrag för miljonbelopp, var flera av bilderbergarna ute och "gjorde stan" utan säkerhetsvakter och bodygards! En "charmör" var den nederländske Labourledaren Diederik Samsom som vänligen lät sig intervjuas av alternativmedia, dock utan att ge några svar på vad som diskuterades på mötet. På lördagen var han också inne i det inhägnade protestzonen och svarade på frågor, dock inte om mötet. Man kan dock säga att mötet var historiskt såtillvida att det var första gången någon deltagare kommit ut och pratat med demonstranter. Ni kan se hans bravader här.

På sidan 2014 års Bilderbergmöte, som jag först länkade till, finns länkar till ett otal livevideor, på mellan någon minut till tre timmar. En som jag rekommenderar är den en och en halv timme långa,

BILDERBERG 2014 - The forgotten protesters

Filmen inleds och avslutas med utdrag ur ett tal, där Obama helt live i TV-rutan i något sammanhang fäller följande ord:

”.. och för den internationella ordning, som vi har arbetat under generationer på att bygga. Alldagliga män och kvinnor är allt för småskurna i sina tankegångar för att ta tillvara sina egna angelägenheter. Ordning och framgång kan bara komma när individer överger sina rättigheter till en allsmäktig suverän (regering)”

Filmenn varar bara ca 40 minuter. Resten är en intervju på danska med en aktivist. Andra medier som berört mötet,

Dansk TV2 (ca fem minuter)
Independent (artikel med kommentarer)
RT (artikel med kommentarer)"And now for a world government":

Den 8 december 2008 hade Fincial Times en artikel av koluministen Gideon Rachman, med titeln "Och nu för en världsregering." Skälen för en sådan är enligt Rachman,

1) Den globala uppvärmningen, finanskrisen, och kriget mot terrorn
2) Revolutionen av komminikationer har gjort att det för första gången i historien är möjligt.
3) Den politiska atmosfären driver på att "globalt regerande" kan komma mycket snabbt genom att finanskrisen och klimatkrisen kräver globala lösningar.

Från många sidor länken till artikeln ligger på krävs registrering och inloggning för att kunna läsa den. Men genom att googla titeln har jag lyckats komma in och har sedan skrivit ut den som en pdf. Ni kan läsa den nedan,

And now for a world government (pdf)

Hänvisningen till artikeln Financial Times hittade jag i en kort artikel skriven av Paul Joseph Watson på sidan Prison Planet, i samband med att Gideom Rachman besökt 2012 års bilderbergmöte. Ni kan läsa den nedan,

"Anti Democratic" World Government Advocate Attends Bilderberg


Gideon Rachman har EU som förebild, speciellt ett framtida sådant där demokratin satts på undantag.


Rollspel

På EU-dagen den 9 maj 2012 hade Studio Ett (Sveriges radio P1) ett tio minuters långt inslag  om en skolklass från Göteborg på studieresa till Bryssel och EU. En konsultfirma hade ordnat ett rollspel, EU parlamentariker för en dag. Eleverna indelades i grupper, precicis som i det verkliga EU. Lyssna på inslaget och döm själva,

EU medborgare ska förses med mikrochip. RFID.Skolklass teströstar

Som sagt bara ett rollspel, men tekniken med microchip-implantat finns sedan länge. Se tex Dagens Nyheter från den 11 april 2011,

Han har ett chip under huden

Är det framtiden att ha sitt pass/id/körkort/nycklar bankort etc länkat till ett chip under huden i det framtida kontantlösa samhället?

 

Till sist - Håll huvudet kallt i dessa förfärliga tider (december 2010):

Just när WikiLeaks avslöjat att svenska regeringarna följer "to-do-listor" från USA, som bl a resulterat i FRA-lagen, och att regeringen Reinfleldt ljugit inför riksdagen och hela svenska folket inför FRA-omröstningen försommaren 2008 och förespeglat att FRA bara skall avlyssna utländsk trafik som passerar Sverige, så smäller två lagombomber i Stockholm. Jag vet inte mer om detta attentat än det som står i media, och knappt det. Men är det inte lite väl bra tajmat ur Reinfeldts & co's synpunkt. Det har nämligen visat sig att FRA har sålt ut trafikdata om svenska folkets internettrafik i parti och minut (d v s helt obearbetad) till främmande makt. Enligt grundlagen torde väl detta närmast vara att betrakta som landsförräderi!!! Men nu har lagombombaren (Taimour Abdulwahab) och medierna sett till att svenska folket fått annat att tänka på för en lång tid framöver...

Snälla bröder och systrar i Sveriger, infödda såväl som invandrade, LÅT INTE REINFELDT, ASK, BODSTRÖM & CO KOMMA UNDAN!!!

Kom ihåg vad Benjamin Franklin sade: “Any society that would give up a little liberty to gain a little security, will deserve neither and lose both”.

..och införandet av datalagringsdirektivet har fördröjts av sverigedemokraterna som egentligen vill ha ett års lagringstid i stället för ett halvårs, under förutsättningen att trafikuppgifterna bara lagras på blågula servrar i Sverige.

 

Järnvägar också:

För dom som är intresserad av det svenska järnvägsnätet, beskrivning av banaläggningar, lok och vagnar med mera finns en utmärkt sida som uppdateras titt som tätt,

järnväg.net

Det var allt. Tack för att ni gjorde er besväret att besöka min översiktsida.

Ingvar Kullberg

Epost till mig

Unika besökare sedan 2007.08.15